Παρασκευή, 14 Ιουνίου

 ΑΝΑΝΕΩΣΗΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

Αγαπητοί  φίλοι, από την αρχαιότητα, στην πόλη μας,  κατοικούν άνθρωποι που με επιμονή και όραμα την κράτησαν ζωντανή.   Η στρατηγική της  θέση και η φυσική  της ομορφιά την κάνουν μοναδική. Δεν είναι απλά ένα μέρος που ζούμε,  αλλά ένα κομμάτι της ίδιας μας της ζωής. Παρότι ο Δήμος μας διαθέτει ορατά τεκμήρια άλλων εποχών και διάσπαρτους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, στερείται ταυτότητας σύστοιχης με την πλούσια ιστορία και το απαράμιλλο περιβάλλον της. Έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί ο πολιτιστικός πόλος της νότιας Αττικής.

Είναι όμως και ένα κομβικό σημείο με μεγάλη στρατηγική αξία  που το τελευταίο διάστημα δέχεται επιθέσεις με σκοπό την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την αλλοίωση του περιβάλλοντος. Μηδενίζεται και η μικρή υπεραξία που θα μπορούσε χάριν της φυσικής της ομορφιάς να υπάρξει. Αυτή δεν είναι η πόλη που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

 Δεν αφορίζεται ασφαλώς η ανάπτυξη. Όχι όμως η όποια ανάπτυξη –και σε καμία περίπτωση αυτή που δεν συνάδει με στόχους βιωσιμότητας,  περιβαλλοντικής προστασίας και διασφάλισης της αειφόρου διαβίωσης των κατοίκων της.

Ο συνδυασμός μας είναι μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη, που στόχο έχει να συνδυάσει την  εμπειρία,  με τον ενθουσιασμό και τα φρέσκα οράματα των νεότερων. Θέλουμε να δώσουμε πραγματική φωνή σε κάθε δημότη, οποιασδήποτε ηλικιακής ή κοινωνικής ομάδας. Οι ικανότητες των νέων ανθρώπων θα αναγνωριστούν και θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο για το τοπικό συμφέρον, με τη συμπαράσταση έμπειρων και καταξιωμένων συμπολιτών μας. Πιστεύουμε ακράδαντα στην αρχή της συνύπαρξης των νέων ιδεών με τη γνώση και την εμπειρία που ως αρμονικός συνδυασμός θα φέρουν την αλλαγή που όλοι διακαώς επιθυμούμε. Μπορούμε να κάνουμε αυτό το τόπο, το τόπο μας , ακόμη καλύτερο και να βελτιώσουμε τη ποιότητα της ζωής συνολικά στους δημότες μας.

Με μεγάλη περηφάνεια σας λέω ότι από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα ότι θα είμαι υποψήφια δήμαρχος  στρατεύθηκαν μαζί μου άνθρωποι που γνωρίζω και θαυμάζω, άνθρωποι που συνάντησα πρώτη φορά και που εκτίμησα για την ποιότητα του χαρακτήρα και την καθαρότητα της σκέψης τους, άνθρωποι που έθεσαν τον εαυτό τους, το χρόνο τους, τη γνώση τους στη διάθεσή της ομάδας, μιας ομάδας που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα πάνω σε γερά θεμέλια.

Δημοσιοποιούμε τα θέλω μας που αν μας εμπιστευτείτε θα γίνουν πράξη:

 • Θέλουμε μια Διοίκηση συλλογική , αποτελεσματική, παραγωγική, ευέλικτη και αποφασιστική στην λήψη αποφάσεων. Προτεραιότητα για μας είναι ένας Δήμος που αφουγκράζεται, που νοιάζεται, που καινοτομεί προς όφελος του δημότη. Κατανομή πόρων και έργων ισομερώς σε όλες τις δημοτικές ενότητες. 
 • Θέλουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε από τις συμφωνίες που έχουν γίνει για την ανάπλαση του έργου της Μαρίνας της Βουλιαγμένης.
 • Θέλουμε ανοικτές και προσβάσιμες σε όλους παραλίες.

 

 • Θέλουμε συσχετισμό των χρήσεων γης, υφισταμένων και προβλεπόμενων, με την κυκλοφορία.

 

 • Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις υγιείς και ανιδιοτελείς δυνάμεις του τόπου μας.
 • Θέλουμε να αλλάξουμε την φιλοσοφία Διοίκησης του Δήμου και τον τρόπο άσκησης της εξουσίας.
 • Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η πόλη που ονειρευόμαστε στέκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
 • Θέλουμε κάλυψη των αναγκών στον τομέα του αθλητισμού, ο δήμος μας είναι από τους λίγους δήμους που δεν διαθέτουν δημοτικό κολυμβητήριο.
 • Θέλουμε να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής μας.
 • Θέλουμε καθολική κάλυψη στον τομέα της πρόνοιας, της κοινωνικής προστασία και της δημόσιας υγείας.
 • Θέλουμε διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στα οικονομικά του Δήμου. Κάθε ευρώ των δημοτών πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο.
 • Θέλουμε αποκατάσταση του οδικού δικτύου .
 • Θέλουμε καθαριότητα μέσα από ένα συνολικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
 • Θέλουμε προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων πρασίνου
 • Θέλουμε πραγματική και διαφανή προστασία των αδέσποτων ζώων. Ο δήμος μας δεν διαθέτει καταφύγιο αδέσποτων ζώων.
 • Θέλουμε να αποβληθεί ο φόβος και να επιβληθεί ελεύθερη έκφραση .
 • Θέλουμε ένα Δήμο στην κορυφή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών για την αειφόρο αστική ανάπτυξη, τον υψηλών προδιαγραφών τουρισμό και την πράσινη ενέργεια.
 • Τέλος, θέλουμε να δραστηριοποιήσουμε την νεολαία μας, που θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του συνδυασμού μας. Να χρησιμοποιήσουμε τα φρέσκα μυαλά της νεολαίας μας. Να εμπιστευθούμε τις ιδέες τους, να ακούσουμε τις ανάγκες και τις προτάσεις τους. Αυτές που σήμερα δεν ακούγονται γιατί κανείς δεν έχει διάθεση να τις ακούσει.

 

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα στα δημοτικά  πράγματα.
Με νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή. Με ανθρώπους που μπορούν να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση του Δήμου μας. Με νέες ιδέες, όρεξη για δουλειά και προσωπική – επαγγελματική διαδρομή που να αποτελεί τεκμήριο ικανότητας και διοικητικής επάρκειας.

Συνηθίζεται ένας υποψήφιος δήμαρχος να αναφέρεται ή να υπόσχεται  αυτά που προτίθεται να πραγματοποιήσει όταν εκλεγεί.

Εγώ θα σας πω αυτά  που ΔΕΝ θα κάνω:

 • Δεν θα υποσχεθώπράγματα που δεν μπορώ να πραγματοποιήσω, έτσι…
 • Δεν θα αθετήσωτις υποσχέσεις μου.
 • Δεν θα κρυφτώπίσω από άλλους για να εξυπηρετήσω συμφέροντα δικά μου ή τρίτων.
 • Δεν θα ξεχάσω τις ρίζες μου. Από πού ξεκίνησα, από πού προέρχομαι.
 • Δεν θα εξαφανιστώπίσω από το γραφείο και τον τίτλο του Δημάρχου. Θα μείνω δίπλα σας και θα παραμείνω μία από εσάς.

 

Αυτό που μπορώ  να υποσχεθώ είναι  ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Διαφάνεια ΠΑΝΤΟΥ και προπαντός στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου.

 

 Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο δήμος θα διοικηθεί με συγκεκριμένο σχέδιο, με πολλή δουλειά, κοστολογημένες προτάσεις και κυρίως: με μεράκι και όρεξη για δημιουργία! Πρώτα από εμένα! Από αυτή την νέα δημοτική αρχή προσδοκώ να αναδειχθούν νέα στελέχη που θα διοικήσουν τον δήμο τα επόμενα χρόνια. Θα είναι τεράστια επιτυχία και επένδυση για το μέλλον από τις τάξεις της δημοτικής μας παράταξης να προέλθει μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που αναλάβει τα ηνία της πόλης.

 

Δεν πιστεύουμε σε «έτοιμες λύσεις». Δεν χρειαζόμαστε «μεσσίες». Χρειαζόμαστε την ελπίδα ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Τίποτα όμως δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων. Επειδή «η πόλη είναι οι άνθρωποί της», επειδή πέρα από τις φωταγωγημένες πλατείες και τις κοσμικές εκδηλώσεις υπάρχει  και μια άλλη πόλη,  με ενεργούς πολίτες ,οι οποίοι δεν διεκδικούμε το αλάθητο,  ζητάμε από όλους εσάς να στρατευτείτε μαζί μας και όλοι μαζί με προτάσεις και όραμα να οδηγήσουμε την πόλη στο αύριο.

ΕΜΕΙΣ είμαστε ΕΣΕΙΣ και ΕΣΕΙΣ είσαστε ΕΜΕΙΣ. ΄Ετσι σκεφτόμαστε,  έτσι ενεργούμε και  έτσι θα πορευτούμε.

Στόχος μου δεν είναι να κερδίσω τις εκλογές.

Στόχος μου είναι να κερδίσουμε ΜΑΖΙ τις εκλογές για να διεκδικήσουμε την ποιότητα της ζωής που μας αξίζει σε αυτόν τον τόπο που αγαπάμε.

        Η πόλη έχει ανάγκη από δήμαρχο!

 

       Ήρθε πλέον η ώρα των επιλογών.

΄Ηρθε η ώρα Να ανατρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές

    ‘ Ηρθε η ώρα Να μετατρέψουμε το θυμό μας σε ελπίδα, σε δημιουργικότητα, σε πράξη.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά με ανανέωση και όραμα για το μέλλον του δήμου μας.

                       Η ψήφος σας είναι η δύναμή σας