Παρασκευή, 14 Ιουνίου

Ο Γιάννης Δανδουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και ζει στη Βάρη από το 1995, όπου εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο ΚΥ Βάρης. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Λύκειο Λονδίνου το 2002, ενώ έγινε κάτοχος πτυχίου (ΒΑ) War Studies το 2005 και μεταπτυχιακού (ΜΑ) European and International Politics το 2008. Ως μαθητής Λυκείου είχε επιλεγεί δύο φορές στην Βουλή των Εφήβων. Ασχολείται με τη μελέτη της διεθνούς πολιτικής αλλά επίσης την πειραματική αρχαιολογία και τον ελεύθερο αθλητισμό στη φύση. Έχει εκπαιδευτεί στις ιστορικές ευρωπαϊκές πολεμικές τέχνες, καταγράφοντας συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά στην Ιταλία και τη Μ. Βρετανία. Έχει ιδρύσει τον ερασιτεχνικό σύλλογο ιστορικής αναβίωσης «Πρωτοσπαθάριοι».

Η απόφαση του να ασχοληθεί με τα κοινά του δήμου Β-Β-Β πηγάζει πρωταρχικά την αγάπη του για το φυσικό κάλλος της περιοχής και για τον αθλητισμό μέσα στην φύση και όχι μέσα στο πλαστικό και το καοτσούκ. Επιθυμεί να δει το χώμα και τα δέντρα της περιοχής που μεγάλωσε να μείνουν ζωντανά και αλώβητα και την άμμο και τα νερά της θάλασσάς μας καθαρά και υγιή. Επιπροσθέτως η επαγγελματική του ενασχόληση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Υγείας τον έχει φέρει σε άμεση επαφή με τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων του τόπου και των γειτονιών μας.

Η γνωριμία με την Κλαίρη Σαραντάκου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ελπίδα να επιτραπεί στους νέους του τόπου να κάνουν τη διαφορά που μπορούν και που πρέπει. Έτσι, με ιδιαίτερη τιμή δέχθηκε την πρόσκληση να συμμετέχει στον συνδυασμό «Ανανέωση – Όραμα για το μέλλον» με αγάπη για τον τόπο και την ελπίδα για μια νέα πνοή.