Σάββατο, 13 Ιουλίου

ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 2004 στην Βουλιαγμένη, όπου τελείωσε και το Λύκειο.
Αποφάσισε να κάνει διάλλειμα ένα χρόνο και εργάζεται στην εστίαση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023 οπότε και ξεκινά τις σπουδές του στο UNITY COLLEGE “HOTEL MANAGEMENT & HOSPITALITY”. Μιλάει Αγγλικά.

Ο Γιάννης είναι από τα νέα παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στην πολυετή κρίση και τα μνημόνια που ταλάνισαν την Ελλάδα. Όπως όλα παιδιά της γενιάς του έχει ανησυχίες για το μέλλον του και το ποσοστό ανεργίας της χώρας μας είναι ένας από τους παράγοντες που καθόρισαν την επιλογή του για τις σπουδές του και την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: « Η κρίση στην χώρα μας και ο τρόπος που βιώσαμε διάφορες καταστάσεις είτε μέσα στην δική μας οικογένεια, είτε στο σχολείο μέσα από τους συμμαθητές μας, έχει επηρεάσει πολύ την γενιά μας. Με την έλευση της πανδημίας τα πράγματα χειροτέρεψαν, αφού κλειστήκαμε όχι μόνο μέσα στα σπίτια μας, αλλά και μέσα στους εαυτούς μας. Κάποιοι αναφέρουν ότι εμείς οι νέοι αποστρεφόμαστε την πολιτική και  δεν θέλουμε να συμμετέχουμε στα κοινά. Δεν ισχύει, αυτοί που το λένε αυτό,  δεν επιθυμούν την συμμετοχή μας στα κοινά γιατί γνωρίζουν ότι είμαστε η προοδευτική αλλαγή και η αμφισβήτηση. Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη και θέλω να συμμετέχω, αφού έχω συνειδητά επιλέξει να σπουδάσω στην πόλη μου, και να μείνω στην πόλη μου. ΄Εχω οικολογικά ενδιαφέροντα, έχω οικολογική συνείδηση, με ενδιαφέρει το πολιτιστικό γίγνεσθαι, αφού οι πολιτιστικές δραστηριότητες (θεατρικές ομάδες, εθελοντισμός, κ.λ.π) είναι η απάντηση στην απομόνωση. Συμμετέχοντας στον συνδυασμό της Κλαίρης Σαραντάκου διεκδικώ την ψήφο σας για να αλλάξουμε τον δήμο μας. Είμαι παρών, εμείς οι νέοι είμαστε παρόντες δείχνοντας κοινωνική υπευθυνότητα με όραμα για το μέλλον μας»